De Sinner Cirkel en Clenano

Bij het reinigen van voertuigen of het schoonmaken van machines wordt gebruik gemaakt van de Sinner Cirkel, ook wel de ´Cirkel van Sinner´ genoemd. Dit is in de professionele reinigingswereld een ´tool´ die bestaat uit vier functievariabelen. Deze variabelen worden in een bepaalde verhouding toegepast om een object optimaal te kunnen reinigen.De vier variabelen van de Sinner Cirkel zijn:De Sinner Cirkel

  • Kracht (ook wel mechanische arbeid of beweging genoemd)
  • Tijd
  • Temperatuur
  • Chemie (reinigingsmiddel)

Deze vier factoren hebben allemaal invloed op elkaar. Het groter worden van de ene factor betekent automatisch dat het totaal van de andere drie factoren kleiner wordt. Andersom zorgt het kleiner worden van een factor er voor dat andere factoren automatisch groter worden.

Hoe werkt de Sinner Cirkel?

Hoe de Sinner Cirkel precies werkt, is eenvoudig duidelijk te maken met het ‘afwas’-voorbeeld. Kiest u er bijvoorbeeld voor de vuile vaat af te wassen met koud water, dan is de factor temperatuur heel klein. Uiteraard wilt u dat uw vaat goed schoon wordt. Dat betekent dus dat één of meerdere van de andere factoren van de Sinner Cirkel groter moeten worden. U moet harder schrobben (meer kracht), moet de vaat langer laten inweken (factor tijd) of meer afwasmiddel (chemie) gebruiken. Gebruikt u juist heel heet water (grote factor temperatuur), dan hoeft u minder hard te schrobben, minder lang in te weken en/ of minder afwasmiddel te gebruiken.

De Sinner Cirkel is in 1959 bedacht door Dr. Herbert Sinner. Hij werkte bij het Duitse bedrijf Henkel, dat onder andere bekend is van de merken Persil en Fa. De heer Sinner gebruikte de Sinner Cirkel voor het wassen van kleding. Tegenwoordig wordt de Sinner Cirkel veel breder gebruikt, namelijk bij bijna alles dat gereinigd dient te worden. Niet gek dus dat bij een voertuigreiniging bij Clenano ook gebruik wordt gemaakt van deze ‘tool’.

OPTIMALE VERHOUDINGEN

Het samenstellen van de juiste Sinner Cirkel is ontzettend belangrijk om een optimaal reinigingsproces te kunnen realiseren. Dit is mede bepalend voor de keuze die u maakt bij de aanschaf reinigingsmiddelen. U begrijpt dat een goed advies hierbij van wezenlijk belang is.

EEN PRAKTIJKSTANDAARD VAN DE SINNER CIRKEL

Clenano heeft dankzij een jarenlange ervaring een standaard gezet in contactlooos reinigen ( Non-Touch Cleaning) . De Sinner Cirkel is hierbij verwerkt tot een zo standaard mogelijk systeem. We gebruiken Nano reiningskracht in combinatie met een klevend schuim die in de praktijk bewezen ideaal is. Het reinigingsniveau wordt bepaald door de temperatuur en de chemiedosering.