Eenvoudig het interieur reinigen en ontsmetten

We worden allemaal geadviseerd zo veel mogelijk thuis te blijven. Zeker in deze tijden loont het zich om regelmatig uw interieur te reinigen en de meestgebruikte contactpunten te ontsmetten. Hoe dit het best gedaan kan worden we hieronder uit.

Zo ontsmet u de contactpunten van uw voertuig

De auto, truck of boot voelt natuurlijk als een veilige plek waar u het contact met anderen al flink lijkt te mijden. Maar om risico’s op infecties zo klein mogelijk te maken dient u niet alleen regelmatig handen te wassen maar ook zo nu en dan de meestgebruikte contactpunten van uw voertuig te reinigen. Denk hierbij aan de portiergrepen, het stuur, de handrem en de versnellingspook. Gebruik hierbij een ontsmettend reinigingsmiddel zoals Clenano Interieur reiniger.

uw interieur reinigen in 7 stappen

Het interieur van je auto reinigen is niet moeilijk, maar het kan wel veel tijd kosten en een hoop gedoe veroorzaken door alle lastig te bereiken hoeken en gaten. Veel voertuig-eigenaren slaan het schoonmaken van de binnenka

nt daarom vaak maar over, terwijl ze wel elke week de buitenkant reinigen. En dat is jammer want de binnenkant van uw voertuig verdient ook aandacht! Natuurlijk hoef je dit niet elke week. Het reinigingen van de bekleding, het dashboard en andere plekken is soms gewoon nodig.

Om u op weg te helpen volgt hieronder een stappenplan met tips zodat u als een pro de binnenkant van uw voertuig kan schoonmaken.

Stap 1: Een grondige interieur reiniging begint met het verwijderen van alle rommel

Voordat u aan de slag kan met het reinigen van de bekleding en het dashboard is het verstandig eerst alle losse rommel uit de auto te verwijderen.

Stap 2: Het dashboard en middenconsole schoonmaken

Het dashboard en de middenconsole van het voertuig is de ideale plek waar stof en vingerafdrukken zich verzamelen. Het interieur oogt hierdoor snel vies en gebruikt, terwijl een goede schoonmaakbeurt voldoende is om het materiaal in zijn oude glorie te herstellen. Clenano Interieur reiniger is zacht voor de materialen van het dashboard en de console maar zal wel effectief vuil, stof en vet verwijderen.

Step 3: De ruiten schoonmaken

Ruiten aan de binnenkant schoonmaken is bijna net zo belangrijk als het reinigen van de ruiten aan de buitenkant. Vette vingers, stof en vuil dat door de luchtcirculatie neerslaat op de autoruiten, met name de voorruit, kan de zichtbaarheid verminderen en vooral tot gevaarlijke situaties leiden als de zon schijnt. Clenano Interieur reiniger verwijdert deze aanslag en voorkomt de verblindende schittering van de zon. spray het op de ruiten en wrijf ze vervolgens droog met een zachte doek om krassen te voorkomen.

Stap 4: Autostoel bekleding en portieren reinigen

Zachte binnenbekleding heeft het altijd zwaar, het maakt daarbij niet uit of de bekleding van het voertuig is gemaakt van leer of stof. Spuit vlekken in met Clenano Interieur reiniger en borstel bij sterke verontreiniging. Na circa 1 minuut het oppervlak afnemen met een schone en klam vochtige doek, zodat er een gelijkmatige droging is.

Stap 5: De vloerbekleding stofzuigen en schoonmaken

Nu het voertuig van boven tot onder hebt schoongemaakt is het tijd om het autotapijt aan te pakken. begint door deze grondig te stofzuigen en al het stof en andere kleine vuildeeltjes te verwijderen. Een gewone stofzuiger is hiervoor prima geschikt. Maak daarbij gebruik van de hulpstukken om ook die lastig te bereiken hoekjes goed te bereiken. Er zijn ook speciale draadloze stofzuigers op de markt die ook prima werken. Ze zijn kleiner en zijn makkelijker te hanteren in de kleine ruimte van het interieur. Gebruik bij het stofzuigen van de vloerbekleding bij voorkeur een borstel om te voorkomen dat de bekleding beschadigt. Vergeet ook de losse matten niet en de bekleding in de bagageruimte. Deze kan vaak helemaal uit het voertuig Na het stofzuigen kan de vloerbedekking behandeld worden met interieur reiniger om het materiaal diep te reinigen en op te frissen. Na het insprayen moet het middel een paar minuten inwerken, waarna deze afgenomen kan worden met een klam vochtige doek.

Stap 6: Auto interieur ontgeuren

Brengt u veel tijd in het voertuig? Het maakt niet uit hoe netjes u bent, er verzamelen zich altijd luchtjes in de auto en in het ventilatiesysteem. Denk aan etensluchtjes, maar ook rooklucht van sigaretten en de geur van honden of andere dieren is lastig te verwijderen. Voordat u naa de slag gaat met geur verwijderaar, zorgt u eerst de oorzaak van de vieze lucht verwijnt. Er kan altijd ergens iets verstopt zitten op een plek waar u nog niet heeft gekeken, en dan werkt ook een geur verwijderaar niet. Als u zeker weet dat de geur uit de bekleding komt, gebruik dan na het schoonmaken de Clenano speciale geur verwijderaar om de lucht te neutraliseren. Dit middel is gemaakt om af te rekenen met de meest hardnekkige luchtjes. Ook is het verstandig om het interieur filter regelmatig te vervangen. Dit filter reinigt de lucht die via het ventilatie- en aircosysteem het voertuig binnenkomt en is na verloop van tijd aan vervanging toe.

Stap 7: Gebruik een Clenano Luchtverfrisser

Tot slot . Reinig uw voertuig interieur als een pro en zorg voor een frisse binnenkant. Clenano heeft een gebruiksklare luchtverfrisser ontwikkeld die niet alleen aangenaam geparfumeerd is maar tevens een geur neutralisator bevat voor het maskeren van ongewenste geuren. Dat is niet alleen goed voor uzelf maar ook uw passagiers!